Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Makaron z jagodami i mascarpone

Korzystajmy póki są!
Ten obiad to namiastka pierogów z jagodami.
Na te niestety czasu brakuje... choć może inaczej -
czas jest, ale nieprzewidywalność mojego ukochanego mężczyzny, 
i wcale nie ma tu na myśli męża, 
na razie nie pozwala mi zabrać się za bardziej pracochłonne potrawy. 
Pierogi i drożdżówki muszą niestety poczekać, 
bo ręce ostatnio coraz częściej mam zajęte 
przez rozkosznego 3-miesięcznego Franciszka.





Potrzebujemy:


  • dowolny makaron ugotowany al dente 
  • 250 g serka mascarpone utartego z 2 łyżkami cukru pudru
  • jagody


Mieszamy razem lub nakładamy na talerz warstwami: makaron, ser, jagody.
Można jeść na ciepło, można na zimno.
Iście letni obiad :)
Smacznego!




8 komentarzy:

  1. lato na talerzu w pełni!
    pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniały obiadek!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie widziałam jeszcze nigdzie w Holandii takich prawdziwych leśnych jagód... ojj dobijasz mnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szkoda, bo to są wyjątkowe owoce.
      A w lasach sprawdzałaś ? ;)

      Usuń
  4. Anonimowy7/7/12

    Właśnie zjadlam, pychota:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy26/2/16

    Zachęciłaś mnie,=. Mam serek i jagody mrożone .

    OdpowiedzUsuń

www.VD.pl
Copyright © bistro mama , Blogger