Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Łakotkowa tarta z mascarpone i owocami lata


Kolejny przepis z cyklu łatwych, ekspresowych, 
robiących wrażenie i szybkoznikających :)
Spód to sprawdzony już przeze mnie przepis, czyli skruszone Łakotki,
krem z mascarpone to już klasyk, 
do tego letnie owoce i pyszne ciasto gotowe w kilkanaście minut :)




 spód:
  •  2 szklanki mocno pokruszonych kakaowych ciastek Łakotek
  • 6 łyżek stopionego masła
Skruszone ciastka łączymy z roztopionym masłem i taką masą wykładamy dno i boki formy do tart . Masę dociskamy ręką, żeby było równo i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

krem:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • do przystrojenia - maliny i borówka amerykańska 
Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy pod koniec ubijania cukier puder i porcjami ser mascarpone. Krem przekładamy na podpieczony spód i dekorujemy owocami.

Smacznego :)





4 komentarze:

  1. Spróbuję na pewno, tym bardziej, że dopiero niedawno zrodziła się moja miłość do tart! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności! I do tego jakie piękne!

    OdpowiedzUsuń
  3. jeju, wiesz jak oczarować oczy i podniebienie ;]

    OdpowiedzUsuń

www.VD.pl
Copyright © bistro mama , Blogger