Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Na francuską nutę







Zainspirowana "Przepisem na życie" przedstawiam "Przepis na parówki" w cieście francuskim, z suszonymi pomidorami.

















Gotowe ciasto francuskie rozwinęłam, ułożyłam na nim ćwiartki parówek (lub połówki jesli parówki są koktajlowe), w odstępach takich, aby móc wykroić prostokąty, dodać krojone suszone pomidory i troszkę startego żółtego sera, a nastepnie zawinęłam.
Przełożyłam na blachę wylożoną papierem, ponacinałam nożem i posmarowałam rozbełtanym jajkiem.
Piekłam w rozgrzanym piekarniku do 200 st. ok. 15 minut. (do złotego koloru).
Są pyszne, zwlaszcza lekko podgrzane.

Zrobiłam też kwiatki z szynką szwarcwaldzką, brokułami i parmezanem.
Kwiatki wycięlam foremką do ciastek, następnie kaldłam kawełeczek zwiniętej szynki oraz maleńką różyczkę brokuła. Na koniec posypałam parmezanem.
Piekarnik - 200 st, czas pieczenia - ok. 10 min :)







1 komentarz:

www.VD.pl
Copyright © bistro mama , Blogger