Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Szaszłyki z grillowaną polentą, cukinią i pieczarkami

Obiad bardzo prosty i szybki, pod warunkiem,
że polentę zrobi się dzień wcześniej :)


Polentę zrobiłam dzień wcześniej:
  • 20 dag kaszki kukurydzianej

  • 3 łyżki startego sera (najlepiej parmezanu)

  • 4 łyżki oleju

  • sól


  • Zagotowałam ok. 1 litr wody, wsypałam delikatnie kaszkę i gotowałam na małym ogniu aż kasza zgęstnieje (ok. 25 min). Na końcu wsypałam ser i wymieszałam. Silikonową foremkę do pieczenia (20 x 20 cm) wyłożyłam pergaminem, wyłożyłam kaszę i odstawiłam do zastygnięcia. Najlepiej na całą noc :)

    Pieczarki (dosłownie 7 sztuk) pokroiłam w grube plastry i przysmażyłam na patelni grillowej. Wąskie wstążki cukinii (stworzone dzięki obieraczce do warzyw), lekko posoliłam i również zgrillowałam.

    Nabijałam na patyczki do szaszłyczków wszystkie trzy składniki w dowolnej kolejności, zjadłam z malinówką, czyli najlepszym pomidorem pod słońcem :)




    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    www.VD.pl
    Copyright © bistro mama , Blogger