Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Muffinki jagodowo-kokosowe

Szaleństwa jagodowego ciąg dalszy...
Tym razem jagody w muffinkach, ten smak chodził za mną od kilku dni :)





Składniki suche:
1 i 3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki wiórek kokosowych

Składniki mokre:
10 tag roztopionego masła
1 mały jogurt naturalny (150 ml???)
2 jajka

1 szklanka jagód (ale sypnęło mi się dużo więcej)

Mieszam wg zasady muffinkowej: osobno suche i osobno mokre. Następnie łączę, mieszam drewnianą łyżką. Na samym końcu delikatnie dodaję jagody.

Piekę w formie muffinkowej ok. 23-30 min w temperaturze 170 st.




5 komentarzy:

  1. Kocham jagody ,kocham muffinki i jeszcze ten kokos mmm...poproszę ze dwie na wynos:))

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo proszę :))
    Zostały mi jeszcze trzy, więc dwie są dla Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie ostatnio też wpadłam na pomysł, żeby upiec muffinki z wiórkami i prawie-jagodami, bo z borówkami ;), a w końcu jednak kokos zmieniłam na płatki migdałowe. Jednak nie zarzuciłam tego pomysłu, a teraz kiedy patrzę na te, zastanawiam się, czy w tym momencie jeszcze nie biec do kuchni ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam jagodowe muffiny - Twoje aż kuszą, by po nie sięgnąć:)
    Bardzo smacznie tu u Ciebie!
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. witam i dziękuję!
    dopiero zaczynam blogować, choć kocham kuchnię od zawsze :)

    OdpowiedzUsuń

www.VD.pl
Copyright © bistro mama , Blogger