tag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post7622139467085870345..comments2024-03-28T04:28:25.195+01:00Comments on bistro mama: Sernik Izaura bistro mamahttp://www.blogger.com/profile/02976884059444763195noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-86834546520567441292023-11-12T21:40:43.747+01:002023-11-12T21:40:43.747+01:00Ciasto pyszne piekłam pierwszy raz na pewno wpisz...Ciasto pyszne piekłam pierwszy raz na pewno wpiszę ten sernik do ulubionych.PolecamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-76120304943606803562023-06-26T05:44:55.140+02:002023-06-26T05:44:55.140+02:00Robiłam już dwa razy i niestety wyszedł zakalec co...Robiłam już dwa razy i niestety wyszedł zakalec co zrobiłam źle?😭Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-72289751868696594052021-11-13T18:47:47.795+01:002021-11-13T18:47:47.795+01:00Taki klasyczny, ok. 60 g. Jak będzie trochę mniejs...Taki klasyczny, ok. 60 g. Jak będzie trochę mniejszy to też będzie ok, ew. można dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej. bistro mamahttps://www.blogger.com/profile/02976884059444763195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-41466423453522546312021-11-11T12:41:26.309+01:002021-11-11T12:41:26.309+01:00Jakiej gramatury ma byc budyń? 40 czy 64?Jakiej gramatury ma byc budyń? 40 czy 64?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-34683996057176520682021-03-27T18:47:51.792+01:002021-03-27T18:47:51.792+01:00Izaura to też moje ulubione ciasto, ja daję ser z ...Izaura to też moje ulubione ciasto, ja daję ser z wiaderka ( Włoszczowa) na blaszkę 25×36 i jest pyszny 😋Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03549924187187116008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-22899577679236232772021-02-24T17:03:10.359+01:002021-02-24T17:03:10.359+01:00Półtłusty :)Półtłusty :)bistro mamahttps://www.blogger.com/profile/02976884059444763195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-45748910006386979082021-02-24T11:45:22.263+01:002021-02-24T11:45:22.263+01:00Proszę o informację na temat twarogu, ten z Olesna...Proszę o informację na temat twarogu, ten z Olesna to był tłusty czy półtłusty?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-67650585319647269792020-04-19T12:07:18.238+02:002020-04-19T12:07:18.238+02:00Może dać trochę mniej mąki o tę 1/4? Albo zrobić m...Może dać trochę mniej mąki o tę 1/4? Albo zrobić murzynka na oleju zamiast tej wersji z masłem. Na oleju ciasto jest bardziej lekkie w konsystencji. bistro mamahttps://www.blogger.com/profile/02976884059444763195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-21587159203820224332020-04-17T14:11:27.224+02:002020-04-17T14:11:27.224+02:00Również moje ulubione ciasto. Jednak gdy robię mur...Również moje ulubione ciasto. Jednak gdy robię murzynkowa warstwę zawsze wychodzi bardzo gęsta i ciężko wyłożyć na blaszkę. Zapieka się w miarę dobrze, chociaż wydaje się "ciężkie". Co robię źle?YvonneIChttps://www.blogger.com/profile/09133003574816661463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-25913237766424008912019-09-24T20:28:24.111+02:002019-09-24T20:28:24.111+02:00Sernik ciepany baaardzo mi się podoba :))) I tak m...Sernik ciepany baaardzo mi się podoba :))) I tak mi się wydawało, ,że sernik z wiaderka to nie będzie to w tym przypadku. bistro mamahttps://www.blogger.com/profile/02976884059444763195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3774486972714325431.post-29566783977492936962019-09-16T08:48:14.065+02:002019-09-16T08:48:14.065+02:00To ciasto, ktore moja mama piecze na wszystkie oka...To ciasto, ktore moja mama piecze na wszystkie okazje, nasze ulubione :) u nas sie mowi na to "sernik ciepany" :) kilka razy mama probowala robic z mielonego twarogu z wiaderka, ale wtedy sernik nie wychodzi tak jak powinien, wiec lepiej samemu zmielić.Anonymousnoreply@blogger.com